GEOGRAFIA

Teritoriul statului Burundi este delimitat la sud-vest de țărmul Lacului Tanganyika, iar la nord-est de un teritoriu muntos care pierde din altitudine în direcția Tanzaniei și care este acoperit de pădurile tropicale umede.

ISTORIA

Originile statului Burundi se cunosc doar prin intermediul istoriei orale și al arheologiei. Există două mari legende despre apariția statului Burundi. Cea mai mediatizată vorbește despre o rwandeză pe care o chema Cambarantama și care a fondat națiunea.

Cultura

Cultura Burundi se bazează pe tradiția locală și influența țărilor vecine. Deși proeminentă cultural, a fost îngreunată de tulburări civile .

InapoiInainte

Despre

Misiunea Noastra

  • Relatii bilaterale

    Dezvoltarea relaţiilor economice, comerciale, culturale, ştiinţifice şi turistice bilaterale. Derularea acordurilor culturale, programele de aplicare a lor, cunoaşterea şi prezentarea valorilor culturii, ştiinţei şi învăţământului.

  • Contracte comerciale

    Sprijinirea cercurilor de afaceri, firmelor şi companiilor să facă investiţii de capital, să înfiinţeze reprezentanţe, firme sau birouri ale acestora, să încurajeze exporturile.

  • Viza

    Emiterea de vize turistice / de afaceri şi documente de călătorie.