Darpel

Darpel

Steagul Național Burundi a fost adoptat la 28 iunie 1967 după proclamarea independenței țării din Belgia de la 1 iulie 1962. Acesta constă dintr-un alb Crucea Sfântului Andrei , care împarte domeniul în zone alternativ roșu și verde.

Centrul de Crucea Sfântului Andrei îmbină într-un disc alb, pe care există trei stele roșii solide cu sase colturi prezentate în verde. Raportul dintre steagului a fost 2: 3 până la 27 septembrie 1982. Raportul actual este de 3:. 5

Simbolismul Drapelului
Harta este împărțită în patru părți de o cruce albă. Părțile superioare și inferioare sunt de culoare roșie în timp ce cele din stânga și dreapta sunt de culoare verde. Culoarea albă a crucii reprezintă pace, verde reprezintă speranțele națiunii pus pe dezvoltarea viitoare și roșu simbolizează suferința a națiunii în timpul luptei sale libertate. Cele trei stele din standul configurație triunghiular pentru cele trei grupuri etnice majore ale Burundi : Hutu , TWA și tutsi . Cele trei stele stau, de asemenea, pentru cele trei elemente ale motto-ul național: Unité, Travail, Progrès ("Unitate, Muncă și Progres"), care pot fi vazute pe stema Burundi . Ele reprezintă, de asemenea, loialitatea că cetățenii națiunilor-au angajat să Dumnezeul lor, rege și țară.